نحوه ی ثبت برند بین المللی به چه صورت است؟
ثبت برند بین المللی به این معنی است که این امکان وجود دارد که برند مورد نظر را در کشورهای عضو کنوانسیون مادرید با تادیه هزینه های قانونی در هر كشور بصورت جداگانه به ثبت برسد. موسسه حقوقی کریم خان در ادامه به این نوع ثبت پرداخته و مسائل مربوط به آن را بررسی می نماید.
ثبت برند بین المللی (سیستم مادرید)
از آن جهت که بسیاری از موسسات بازرگانی به فعالیت های برون مرزی و بین المللی اقدام می کنند، حفظ و صیانت از حقوق برند این موسسات در کشورهای دیگر نیز دارای اهمیت ویژه ای می باشد. ثبت برند در هر کشوری با توجه به قوانین و ضوابط تجارتی آن کشور صورت می پذیرد. همچنین حمایت کردن از برند مستلزم ثبت این برندها در آن کشورها است.
با توجه به مورد فوق الذکر ممکن است ثبت برند در تمامی کشورها مقدور نگردد و برای درخواست کنندگان محدودیت های زمان و هزینه بسیاری داشته باشد. جهت رفع مشکل مذکور، تعدادی از کشورهای عضو کنوانسیون پاریس طی تشکیل جلسه ای، سیستمی را بنام سیستم مادرید جهت ثبت و حمایت نمودن از برند راه اندازی نموده و این وظیفه را به سازمان ثبت جهانی برند (WIPO) واگذار کردند.
شرایط ثبت برند بین المللی
جهت ثبت برند بین المللی، می بایست در ابتدا کشور مبدأ برند مد نظر، طبق قوانین و ضوابط کشور مذکور و بطور رسمی ثبت گردد. به دلیل اینکه ایران هم یکی از اصلی ترین اعضای کنوانسیون پاریس می باشد هر برند ثبت شده در کشور ایران قابل ثبت شدن در سیستم مادرید (بین المللی) می باشد.
سیستم مادرید در حال حاضر دارای 85 عضو تشکیل شده از کشورها و دفاتر منطقه ای است و ثبت برند بین المللی فقط از طریق دفاتر مالکیت معنوی کشورهای عضو سیستم مادرید امکان پذیر بوده است.
سازمان جهانی مالکیت معنوی WIPO بعنوان مسئول ثبت برند طبق سیستم بین المللی مادرید و پروتکل الحاقی آن می باشد. در حقیقت سازمان جهانی ثبت برندWIPO تحت موافقت نامه و پروتکل مادرید که ثبت برند بین المللی را در بر میگیرند، اداره می شود.
جهت ثبت برند بین المللی می بایست اقدامات زیر صورت پذیرد :
- اخذ اطلاعات مربوط به ثبت و فرم درخواست و محاسبه هزینه ها از طریق نشانی پایگاه اینترنتی MADRID SYSTEM / WIPO.INT صورت می پذیرد.
- تنظیم یک درخواست نامه ثبت برند بین المللی با عنوان اداره ثبت علائم تجاری با مندرج کردن اسامی کشورهای مد نظر.
- مدارک ثبت برند بین المللی متقاضیان می بایست دقیقاً با ثبت داخلی تطابق داشته باشد و کپی مدارک ثبت برند در داخل کشور هم باید ضمیمه ی تقاضا گردد.
- یک معرفی نامه بر روی سر برگ شرکت یا وکالت نامه رسمی وکیل ارائه شود.( برای اشخاص حقوقی ضروری می باشد)
- برای اشخاص حقیقی، مراجعه نمودن مالک برند یا نماینده قانونی او با ارائه وکالت نامه رسمی.
- لازم می باشد یکی از سه فرم MM3، MM2، MM1 که از پایگاه اینترنتی WIPO در دسترس است، با توجه به درخواست ثبت در کشورهای عضو موافقت نامه، پروتکل یا هر دو، در سه نسخه کامل می شود.
- تادیه هزینه ثبت بوسیله تکمیل نمودن فرم تخمین هزینه موجود در پایگاه اینترنتی WIPO و به فرانک سوئیس تعیین می شود. هزینه ثبت برند بین المللی پس از تحویل اظهارنامه به اداره مالکیت معنوی بر اساس تعداد طبقات برند و محصولات مدنظر و البته کشورهای مورد تقاضا، تعیین و به فرانک سوئیس به حساب WIPO قابل پرداخت می باشد.
- سازمان جهانی ثبت برند در هر منطقه دارای شعبه هایی می باشد که جهت ثبت برند از این نمایندگی ها اقدام شود و درخواستی به زبان انگلیسی، فرانسوی و یا اسپانیایی برای این نمایندگی ها ارسال و پس از تایید مدارک فوق الذکر توسط کارشناسان این سازمان به راحتی تقاضای شما مورد موافقت و برند شما به ثبت خواهد رسید.
مزیت های ثبت برند بین المللی ( سیستم مادرید )
به موجب قوانین ثبت برند بین المللی یا همان سیستم مادرید، برند با توجه به قوانین داخلی هر کشور مورد بررسی قرار میگیرد و پس از آن وارد راه بین المللی خود میشود. بدین مفهوم که در گام نخست ثبت برند بین المللی ، بصورت ملی می باشد که در اداره کشور مبدا صورت می پذیرد. سپس به صورت اتوماتیک با تعیین کشورهای مورد نظر در سطح بین المللی قابل انجام است.
این امکان وجود دارد که درخواست کننده بوسیله ی اداره مالکیت صنعتی یک اظهارنامه بین المللی به وایپو ارائه کند که در صورت تمایل در ۸۵ کشور عضو موافقت نامه و پروتکل مادرید یا تعدادی از آن ها، از برند خویش تقاضای حمایت نماید. این امر فقط از طریق تسلیم تقاضانامه بین المللی واحد به یک زبان (فرانسه، انگلیسی یا اسپانیولی) و تادیه هزینه به فرانک سوئیس، کسب حمایت از علامت های تجاری یا خدماتی در کشورهای تعیین شده در فرم تقاضا، امکان پذیر می گردد.
همچنین اگر در برند ثبت مبدا از سوی صاحب آن، هرگونه تغییری اعمال گردد از قبیل: تغییر اسم، نشانی، مالکیت، تمدید و غیره میتوان با کامل کردن فرمهای مربوطه و تادیه مبلغ کمی، تغییرات مذکور را در سطح بین المللی به انجام رسانید. و نیز اداره مبدا از انجام طبقه بندی محصولات و خدمات و منتشر نمودن برند در روزنامه رسمی کشور متبوع خود می باشد به این دلیل که ثبت بین المللی مجموعه ای از ثبت های ملی بر اساس مقررات داخلی هر کشور مشخص می شود.
مدارک لازم جهت ثبت برند بین المللی
- تکمیل نمودن فرم مخصوص لاتین
- ارائه برگ محاسبه مخارج
- ارائه نامه درخواست بمنظور ثبت بین المللی برند خطاب به اداره ثبت علایم تجاری با ذکر اسم کشورهای مد نظر
- ارائه معرفی نامه بر روی سربرگ موسسه با امضای مدیران و صاحبان حق امضا، با مهر شرکت برای شخصیت های حقوقی.( چنانچه مراحل اداری توسط وکیل رسمی طی شود، ارائه وکالت نامه الزامی می باشد)
- کپی برابر اصل مدارک شناسایی از شناسنامه و کارت ملی دارندگان حق امضا شرکت
- فتوکپی روزنامه تاسیس و تغییرات نهایی موسسه( برای شخصیت های حقوقی )
- ارائه اصل گواهی ثبت برند در ایران به منظور رویت و کپی آن برای ضبط در پرونده یا ارائه کپی مصدق گواهی ثبت علامت تجاری
- فیش مربوط به تادیه هزینه بررسی اظهارنامه ثبت برند بین المللی
موسسه حقوقی کریم خان در زمینه ثبت برند بین المللی که فعالیتی تخصصی و حرفه ای است آماده ارائه ی مشاوره رایگان به شما می باشد. شماره تماس 87146